7 Aralık 2010 Salı

ŞİŞLİ BELEDİYESİ BÖLÜM MÜDÜRLERİ HANGİ FİRMALARA OLMAYAN İŞİ FATURA KESTİRİP PARALARI PAYLAŞTI?

Şişli Belediyesinde çalışan Bölüm Müdürleri ihale yapmadan direk alım bütçelerini 2 yan teklifle 35.000 + KDV tutarında istedikleri firmaya yada yakınlarına kurdurdukları firmalara fatura kestirtip belediyeye ödetme yetkileri var.

Halktan toplanan vergiler bu sekilde yasadışı olarak  devletin kasasında çıkartılıyor.

 Bu vurgun nasıl oluyor?
  • Eğer müdürlerin şahsına para lazımsa 15.000 TL nakit veriyorsunuz, 30.000 TL Şişli Belediyesine uydurma bir işle fatura yapıyorsunuz.Müdür 15.000 TL cebine koyuyor,karşılığında devlete 30.000 TL ödettiriyor.
  • Başkan farklı bir şehirde bir yere malzeme yardımı yapacaksa, Şişli Belediyesinin sürekli işini yapan firma sahibi belediyeye çağrılır, eline liste ve adres verilir. Firma sahibi bu malzemeleri istenilen adrese yollar ve faturayı uydurma bir iş olarak Şişli Belediyesine keser.
  • Kesilen yasadışı faturalar müfettişlerin incelemesinde ve Sayıştay denetiminde ortaya çıkıyor.Hemen denetleyen kişiye tespit ettiği yolsuzluğa göre para,evine plazma ve benzeri rüşvetler verilerek ikna edilip örtbas ettiriliyor.Bu yazdığımız konunun belgeleri ve ispatı 21.12.2010 tarihinde kamuoyuna duyrulacaktır.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder